V magickom kotlíku

24. října 2008 v 18:34 | Emily
Viac v celom článku!











Toto mám z môjho 2. blogu.
K receptom budem pripájať aj moje hodnotenie. Tu je preklad:
MILUJEM TENTO RECEPT
CELKOM UJDE
NUDNEEE
TO MUSÍ BYŤ ODPORNÉ

•Pudink siedmich duchov:

Potrebuješ:
- k príprave duchov
•250g práškového cukru
•2 bielka
•polevu(na oči a ústa duchov, polevu kúpiš v potravinách)
-na puding
•2 sáčky čokoládového pudingu
•1 liter mlieka
•nastrúhanú čokoládu
Postup:
1. Priprav si jeden väčší hrniec + jednu plechovú misku, ktorá do hrnca zapadne tak, že sa nebude dotýkať dna (na vodný kúpeľ)
2. Z bielkov a cukru ušľahaj vo vodnom kúpeli hmotu. Bielky vlož do misky stojacej v hrnci s variacou sa vodou. Za stáleho šľahaňia pridávaj cukor. Miešaj ešte 10 minút. Hotovou hmotou naplň sáčok na zdobenie toriet( môžeš použiť aj normálný sáčkov, kde urobíš dierku ihlou) a vytvorm malých duchov, najlepšie na plechu vyloženom papierom na pečenie. Duchov treba sušiť 45 minút v rúre pri teplote 75°C
3. Priprav oba sáčky čokoládového pudingu podľa návodu na obale, potom ho vylej do plochej, čistej formičky. Po vychladnutí ho posyp nastrúhanou čokoládou a postav naň vychladnutých duchov.
MOJE HODNOTENIE
ZDROJ:časopis WITCH

•Pavúky

Potrebuješ (na prípravu jedného pavúka)
•dva veľké krekry
•dve ližičky masla
•4 slané tyčinky
•dve hrozienka
Postup:
1. Sušienku natri maslom a polož na ňu druhú.
2. Tyčinky prepol a zastrč zo strán do spojených krekrov (tak napodobníš nohy)
3. Hrozienka prilepíš maslom ako oči
MOJE HODNOTENIE:
ZDROJ:časopis WITCH

•Strachohubky:

Potrebuješ:
•banány
•bielu čokoládu
•guľôčky tmavej čokolády
Postup:
Polovičky banánov ponor do bielej čokolády, sprav im pusu a oči z guličiek tmavej čokolády. Už len napichni na špáratka a podávaj.
MOJE HODNOTENIE:
MOJA POZNÁMKA:Netuším čo mysleli tým "polovičky banánov" ja by som skôr tie banány nakrájala na koliečka a tak to zdobila.
ZDROJ:časopis WITCH

•Marinované červíky:

Potrebuješ:
•želé v tvare červíkov (môžeš vyrobiť, alebo kúpiť "jojo červy" určite vieš čo myslím)
•červený alebo zelený rosol
Postup:
Podľa návodu na obale priprav rosol. Nalej ho do peknej misky a keď stuhne, polož naň červíky.
MOJE HODNOTENIE:
MOJA POZNÁMKA:Povie mi niekto, čo je to ten rosol? Ja som si to predstavila ako želatínu, ale netuším čo to je. Porsím napíšte v komentároch. Ďakujem.
ZDROJ:časopis WITCH

•Šalát nočnej mory:

Potrebuješ:
•250g zelených makarónov
•2 lyžice oleja
•2 lyžice balzamikového octu
•2 lyžice citrónovej šťavy
•1 cibulu
•1 rozmačkaný strúčik cesnaku
•2 čerstvé rajčiny
•1-2 mrkvy nakrájané na kocky
Postup:
1. Makróny uvar v osolenej vode.
2.Cibulu a rajčiny nakrájaj na kocky a premiešaj s ostatnými zložkami.
3. Potom ochuť a podávaj s čerstvými žemľami.
MOJE HODNOTENIE:
a
ZDROJ:časopis WITCH

•Dračia krv:

Potrebuješ: (na 10 koktailov)
•1 liter Coca Coly •višňový sirup (alebo čerešňový)
•1 liter perlivej minerálnej vody •20-30 kociek ľadu •väčšiu nádobu
Postup:
1. Do nádoby nalej celú Coca Colu.
2. Pridaj višňový sirup (podľa chuti)
3. Ďalej pridaj minerálnu vodu
4. Pridaj kocky ľadu (môžeš použiť tie s hrozienkami čítaj malú fintu nazáver nižšie )
MOJE HODNOTENIE:
MOJA POZNÁMKA: Rozmýšľam koľko litrov má jeden džbán....
ZDROJ:TU

+ malá finta na záver:

Keď zmrazíš hrozienka v kockách ľadu, budú vyzerať ako uveznené chrobáky. Kocky potom môžeš pridať do červenej malinovej vody. Ale pozor! Ľadovo vychladenej, inak sa ti všetko rozpustí!
PS: Ak ste z Česka a neviete niečo preložiť, napíšte komentár a ja daný recept celý preložím.
Prepisovala som to z češtiny a dalo mi to dosť práce, tak prosím kopírujte len so zdrojom!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Barbucha- ♥ SB ♥ Barbucha- ♥ SB ♥ | Web | 24. října 2008 v 21:34 | Reagovat

To newim kdy bude na slovensku, ale skusim se podívat a kdyžtak to napíšu na blog... :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama